Világegyetemünk sorsa: a sötét anyag és sötét energia

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-03-14 20:00:00
Program vége: 2021-03-14 21:30:00

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása – 10. rész: Világegyetemünk sorsa: a sötét anyag és sötét energia.

 

Előadó: Kiss László

 

Honnan származik a Világegyetem? És milyen kilátásaink vannak a jövőre nézve? Az emberiség legrégebbi kérdései a mai napig is sok munkát adnak a kutatóknak, és még több lehetőséget az izgalmasabbnál izgalmasabb kozmológiai elméleteknek!

Miből következtetünk az Ősrobbanásra, és hogyan jött létre a világ alapja az első másodpercben? Hogyan tartja össze a titokzatos sötét anyag a látható világegyetemet? Hogyan fújja fel a misztikus és még meg sem talált sötét energia táguló Univerzumunkat? Mit feltételezhetünk a távoli jövőről: összeroppanunk, kihűlünk, vagy szétesünk? Meddig tart a tudomány és hol kezdődik a sci-fi a multiverzumok, buborék-világegyetemek, elágazó és “lyukas sajt univerzumok” világában? Sorozatunk befejező részében térben is és időben is elutazunk egészen a világ végéig, hogy összegezzük Világegyetemünkről szóló ismereteinket!

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg