Vigyázat, kozmikus bombázás alatt a Földünk!

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-05-16 19:00
Program vége: 2021-05-16 20:30

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron II. évadához érkezett! – 9. rész: Lehetséges kozmikus katasztrófák és azok következményei. 

 

Előadók:  Szklenár Tamás és Szabó O. Norton

 

Földünk élettel teli, biztonságos kozmikus oázis… egészen addig, amíg egy jókora kisbolygó célkeresztjébe nem kerül, hogy kozmikus sebességgel belecsapódjon! Bár a nyugalom tengerének gondoljuk, eddigi története alatt bolygónk már számos nagyobb ütközést szenvedett el. Noha ezek nyomait a lemeztektonika és az erózió jelentősen eltüntette, több közülük a mai napig felfedezhető.

 

Milyen eddigi becsapódási eseményekről tudunk? Mekkora lehetett a katasztrófát okozó égitest? Okozott-e tömeges kihalást az esemény? Mi történik egy ekkora becsapódáskor, és mi lenne velünk, ha ez ma is megtörténne? Lehetséges, hogy már csak a szele is pusztító? Az Armageddon helyett a tudomány talajára állva vizsgáljuk meg a kozmikus katasztrófák következményeit, ennek csillagászati kutatását, és azt is, hogy mit tehetnénk egy küszöbön álló katasztrófa esetén.

 

Tarts velünk, kalandozzunk továbbra is együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg