Veszélyek az űrből – vad sci-fi vagy valóság?

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-01-10 20:00:00
Program vége: 2021-01-10 21:00:00

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása – 1. rész : A Földünket fenyegető kozmikus veszélyek.

 

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzoljuk nézőinket a rejtélyes Világűrben. 

 

Van tudományos alapja a világvége katasztrófafilmeknek? Földünk egy védett zöld oázis, vagy valóban fenyegetik kozmikus veszélyek? Bizony, kék bolygónkra, és a rajta virágzó életre számos valós veszély leselkedik: A napszéltől és hatalmas koronakidobódásoktól kezdve, a kihalásokat hozó földsúroló aszteroidákon át egy közeli szupernóva időzített bombájáig, mind a Földünket fenyegetik. Vajon mi történne egy ilyen kozmikus katasztrófa során? Hogyan védekezik ellenük bolygónk, és mit tehetünk mi a veszély elkerülése érdekében? Online előadásunkban a légkörszökésen és kozmikus sugárzáson át a kisbolygó becsapódásokig megismerkedhetünk a minket fenyegető kozmikus veszélyekkel, és ezek elhárításának – már-már a science fiction határát súroló – módszereivel!

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg