GALAXIS ÚTIKALAUZ – Új űrnagyhatalom a láthatáron – a kínai űrkutatás felemelkedése

Kategóriák: , ,
Program kezdete: 2021-11-21 19:00
Program vége: 2021-11-21 21:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron III. évadához érkezett! – 6. rész: Új űrnagyhatalom a láthatáron – a kínai űrkutatás felemelkedése. 

 

Előadók:  Soós Benjamin és Szabó O. Norton

 

Hamarosan új korszak indul az űrkutatásban?
 
Az ötvenes évek végén két szuperhatalom feszült egymásnak a világűrben. Az USA és a Szovjetunió árnyékában azonban egy szerény kezdetű, de hosszú menetelés vette kezdetét. Az amerikai zászló már lobogott égi kísérőnkön, mikor Kínában egy aprócska rakéta törte át az atmoszféra rétegeit. A késői bekapcsolódásból és gazdasági hátrányából adódó lemaradását a Népköztársaság ötéves tervről ötéves terve dolgozta le, mára pedig az űrkutatás egyik legfontosabb szereplőjévé vált.
 
Eljön az idő mikor csak kínai űrállomás kering a fejünk fölött? Hogy néz ki a kínai űrrepülő? Vajon mikor lép az első kínai a Holdra? És mennyire biztonságosak a “kínai minőségű” űreszközök? Eredjünk együtt a nyomába az űrkutatás szép új jövőjének!

 
Tarts velünk, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 
 
Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg