Szülőgalaxisunk: a Tejútrendszer

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-02-28 20:00:00
Program vége: 2021-02-28 21:30:00

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása – 8. rész: Minden, amit a Tejútrendszerről tudni szeretnél – és még annál is több.

 

Előadók: Krezinger Máté és Szabó O. Norton

 

Alig egy évszázada tudjuk, hogy szülőgalaxisunk, a Tejútrendszer, amit sokáig a teljes Univerzumnak hittünk, csupán egyike Világegyetemünk sok millió csillagvárosának. Mégis különleges számunkra, hiszen egy spirálkarjának közepén kapott otthont a mi Naprendszerünk.

A Tejútrendszer-térképezés eredményei alapján egyre világosabban látjuk a régóta izgató kérdéseket: Hány csillag is van benne? Pontosan hol helyezkedik el a Naprendszer? Vajon mi lehet az a titokzatos nagytömegű objektum, ami Tejutunk közepén foglal helyet? Nem fog egyszer csak bekapcsolni, és veszélybe sodorni a földi életet? Barangoljuk be együtt űrutazásunk során a Tejút rejtett zugait, a fényes középponttól kezdve a sötét peremvidékig, és látogassunk el a Tejútrendszer melletti kísérőgalaxisok világába, megismerve saját galaktikus szomszédságunkat!

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg