Séta a planetáris állatkertben: Naprendszerünk és más bolygórendszerek

Ez a termék jelenleg nincs hely és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-01-24 20:00:00
Program vége: 2021-01-24

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása – 3. rész: Felfedező séta Naprendszerünk legváltozatosabb égitestjei és idegen bolygórendszerek bolygójószágai között.

Előadók: Boldog Ádám és Steinmann Vilmos

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzoljuk nézőinket a rejtélyes Világűrben. 

 

Milyen kincseket rejt Naprendszerünk, és milyenek lehetnek a távoli bolygórendszerek? Jól ismerjük, hogy Naprendszerünkben nyolc bolygó van, és fényes központi csillagunk, a Nap. Milyen lehet azonban, ha két csillag kering a közepén, mint a fantázia szülte Tatooine esetén a Csillagok Háborújában? Vajon más naprendszerekben is egy síkban keringenek a bolygók?

Már Naprendszerünk is igen változatos égitestkínálattal rendelkezik: Akadnak gigászi gázóriások, forró kőgolyóbisok, rozsdás sivatagok. A nyolc bolygón túl a holdak izgalmas világa, kénvulkánokat pöfögő pokolszörnyek, vagy kriogejzírekkel kitörő jégbirodalmak is akadnak. A kisebb égitestek világát tojásdad törpebolygók, krumpli alakú kisbolygók és elegáns üstököt növesztő kométák tarkítják. Ha ennyi minden kincs lapul a Naprendszerben, micsoda változatosság tárul majd elénk, ha megvizsgáljuk a távoli bolygórendszerek planetáris állatkertjének korábban ismeretlen példányait is!

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg