Out of Space – Hódítsuk meg a világűrt kozmikus sebességgel!

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-04-11 19:00
Program vége: 2021-04-11 20:30

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron II. évadához érkezett! – 4. rész: Hódítsuk meg együtt a világűrt az űrhajózás világnapja alkalmából.

 

Előadók: Soós Benjámin és Szabó O. Norton

 

Mióta vágyunk meghódítani a világűrt? “Minden egyéb állat letekint görnyedten a földre, embernek fölemelt orcát és adta parancsát, hogy föl a csillagokig pillantson, az égre tekintsen” – szólt Ovidius kétezer évvel ezelőtt.

 

Emberiségünkkel egyidős a felettünk elterülő égi mélység megismerésének vágya, de csak az utóbbi évtizedekben adatott meg nekünk, hogy a világűrt meglátogassuk, hogy kilépjünk a végtelen űrbe. A megismerés nagy kalandja során találkozunk életüket bátran kockáztató űrhajósokkal, korukat évtizedekkel meghaladó látnokokkal és éjszakákat átdolgozó mérnökökkel. Kalandozzunk el együtt Verne Gyula ágyúgolyó űrhajójától a Virgin Galactic űrturistákat szállító rakétarepülőjéig, az űrhajózás világnapja alkalmából.

 

Tarts velünk, kalandozzunk továbbra is együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg