GALAXIS ÚTIKALAUZ – Mit csinál a csillagász? – a legizgalmasabb műhelytitkok első kézből!

Kategóriák: , ,
Program kezdete: 2021-12-05 19:00
Program vége: 2021-12-05 21:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron III. évadához érkezett! – 8. rész: Mit csinál a csillagász? – a legizgalmasabb műhelytitkok első kézből! 
 
Előadó:  Kiss László
 
A csillagászat a földöntúli világ égitestjeivel és összefüggéseivel foglalkozó természettudomány. Ma esti kérdésünk, hogy hogyan lesz valaki ezen csodálatos tudomány művelője?

Műsorunkból kiderül, hogy a 21. századi modern tudomány ínycsiklandó kifőzéséhez bizony kell egy csipet fizika, matematika, számítástechnika, és egy kis angoltudás. A műhelytitkokat Kiss László Széchenyi-díjas akadémikus csillagász fogja megosztani, aki saját karrierjét boncasztalra téve emeli ki a sikeres kutatói attitűd összetevőit.

Miért kell tudnunk cikket írni? Kell-e küzdenie a csillagásznak a légszomjjal 4000 méter magasságban? Hogyan lehet távcsőidőt szerezni az űrtávcsövekre, vagy a világ legnagyobb obszervatóriumaira? Hogyan lehet megnyitni a döntéshozók pénzcsapjait?

Sokak álma gyerekkortól a csillagásszá válás, és ma este kiderül, hogyan valósítható meg az álom!
 
Tarts velünk, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 
 
Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 
Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.
 
Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg