Mi mozog az égen? – légy kezdő UFÓ kutató helyett csillagász szakértő!

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-04-04 19:00
Program vége: 2021-04-04 20:30

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron II. évadához érkezett! – 3. rész: Szabadszemes égbolt ismeret, csillagképek, égitestek, és minden egyéb világító dolog az égen.

 

Előadók: Világos Blanka és Szabó O. Norton

 

Mi az a mozgó pont az égen? UFÓ? Mindjárt elrabolnak minket az idegenek?

 

Hogy ha egy suhanó fényt látunk az égen, gyakran ez az első gondolatunk. Igazunk van, UFÓ-t láthattunk, ami csupán annyit tesz, mint azonosítatlan repülő tárgy – de többnyire mégis meg tudjuk állapítani, hogy mit is láttunk, és még csak nincsen is benne semmi mágia. Általában egy műholdhoz (akár magához a Nemzetközi Űrállomáshoz), egy repülőhöz, vagy éppen egy hullócsillaghoz van szerencsénk, esetleg bitang módon egy közeli diszkó keresőfényei viccelnek meg minket. Te is szeretnél szakértője lenni az égi furcsaságok mibenlétének? Szeretnél megnyugodni, hogy nem a Föld elbitorlásának lettél szemtanúja, vagy menőzni akarsz a barátoknak a tábortűz mellett, hogy te tudod, hogy az ott az égen milyen műhold vagy repülő? Csillag-e vagy bolygó? Akkor tarts velünk!

 

Tarts velünk, kalandozzunk továbbra is együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg