Kőzetbolygók asztrobiológiája – Földünk keletkezése és a Földön kívüli élet

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-04-18 19:00
Program vége: 2021-04-18 20:30

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron II. évadához érkezett! – 5. rész: A közelgő Föld napja alkalmából kalandozzunk el együtt az élet hajnaláig.

 

Előadók: Pál Bernadett és Boldog Ádám

 

Bolygónk kalandos története 4 és fél milliárd évvel ezelőtt kezdődött. Elviselte az aszteroidák iszonyú záporát, elborította a felszínét a hatalmas magmaóceán, sőt, még az oxigénkatasztrófát is túlélte, hogy aztán milliárd évekkel később a burjánzó élet otthona lehessen.

 

Ám hogyan is lett apró porszemekből a földtörténet viszontagságainak ellenálló hatalmas planéta? Előadásunkból kiderül, miként alakulhatnak ki a kőzetbolygók, sőt annak lakóit is megvizsgáljuk! Az asztrobiológia, a csillagászatnak újkeletű határtudománya nem kevesebbet tűz ki célul maga elé, mint az élet megismerését. De mit is értünk pontosan élet alatt? Milyen feltételek voltak szükségesek a földi élet kialakulásához? Vajon más égitesteken is hasonló törvények fektetik le az élet alapjait, vagy elképzelhető a földitől teljesen eltérő idegen létforma is? Ilyen, már-már filozófiainak tűnő kérdések fejtegetése révén egy teljesen új, kozmikus perspektívából ismerhetjük meg a világunkat átszövő és elevenen lüktető életet! A közelgő Föld napja alkalmából kalandozzunk el együtt az élet hajnaláig!

 

Tarts velünk, kalandozzunk továbbra is együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg