Hold volt, Hold nem volt – holdvilági történetek holdkórosoknak

Ez a termék jelenleg nincs hely és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-01-17 20:00:00
Program vége: 2021-01-17 21:30:00

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása- 2. rész: Holdunk, és hatása a Földre és ránk.

 

A Galaxis Útikalauz januártól egy 10 részes “Spacebontó’ sorozattal jelentkezik, mely 10 rész egymásra épül, a Földtől elindulva egyre mélyebbre kalauzoljuk nézőinket a rejtélyes Világűrben. 

 

Hol lennénk mi Hold nélkül? Se török félhold, se holdkórosok, se vérfarkasok. De vajon milyen jelentősége van ennek az óriási kő- (vagy sajt?) golyóbisnak az életünkben? Holdunk stabilizálja a Föld forgását, így az évszakok kiszámíthatóak, és az élet is elterjedhetett. Dagályt kelt, hogy a tengervíz keveredni tudjon. Holdórához igazítják az élőlények viselkedésüket, termékenységüket és vándorlásukat. Holdkóros álmatlanságot okoz még nekünk is. Felszíne, légkör hiányában mai napig őrzi a kialakulása óta történt becsapódások nyomát, kozmikus történelemkönyvet tárva a szemünk elé. Távcsőbe tekintve lenyűgöző részletességgel tárulnak elénk kráterei, ősrégi lávaömlései, hegységei, illetve láthatjuk azokat a területeket, amelyre maroknyi embertársunk léphetett. Kialakulása ősi kozmikus kataklizmát rejt, anyagösszetétele mesél a naprendszer korai állapotáról is és otthonunk, a Föld keletkezéséről is.

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg