Galaxisok és galaxishalmazok: a zöldborsó galaxisok és a medúza galaxisok titkai

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-03-07 20:00:00
Program vége: 2021-03-07 21:30:00

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása – 9. rész: Izgalmas kalandozás a rejtélyes galaxisok világában.

 

Előadó: Szabó Róbert és Steinmann Vilmos

 

Hol laknak a csillagok? Csillagvárosokban! Milyen ott a közlekedés és a KRESZ? Milyen tervek szerint végzik a városatyák a városfejlesztést? Beszélhetünk-e urbanizációról és települések bekebelezéséről? A galaxis-evolúció új és rendkívül perspektívikus terület a csillagászat tudományában.

A galaxisok keletkezéséről, fejlődéséről, kölcsönhatásairól és típusainak ugrásszerűen bővülő számáról új felfedezések sokaságát nyújtják az óriástávcsöves megfigyelések. Nyomába eredünk hát a medúza-galaxisok megtépett halójának, a zöldborsó galaxisok zöld színének, és elkalandozunk az egymást árapályerőkkel szétszaggató kölcsönható galaxisok csodálatos világába. Kiderül, hogy milyen fenevad lakik a galaxisok középpontjában, és mi történik a gyanútlanul arra kószáló csillagokkal? Sorozatunk hatalmas űrugrásában a külső Világegyetem óriási galaxishalmazai között repülünk el virtuális űrhajónkkal.

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg