Földönkívüliek a láthatáron – mit mond róluk a tudomány?

Kategóriák: , ,
Program kezdete: 2021-10-24 19:00
Program vége: 2021-10-24 21:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron III. évadához érkezett! – 2. rész: Földönkívüliek a láthatáron – mit mond róluk a tudomány?  
 
Előadók:  Zsidi Gabriella és Boldog Ádám
 
Van-e a földönkívüliek kutatásának tudományos alapja? Mi a különbség az UFO-mítoszok és a tudományosan értékes jel között?
Műsorunkban kinyomozzuk, miket véltek idegen fajok nyomának, és honnan ered egyáltalán a repülő csészealj motívuma. Megvizsgáljuk az összeesküvés elméleteket: van-e tudományos alapjuk, mi a rideg valóság? Mi az a Fekete lovag, kell-e aggódnunk a “Nibiru” miatt, és hogyan jöttek létre a gabonakörök? Megismerkedünk az idegen civilizációkat kutató SETI programmal: mi a feladata, milyen lehetséges technosignature-ök után kutatnak. Vajon hogyan tudnánk egy fejlett civilizáció tudtára adni, hogy mi is itt vagyunk? Milyen próbálkozások, kommunikációs kísérletek voltak eddig?
Napjainkban is találkozunk rejtélyes, egyelőre megmagyarázhatatlan jelekkel, mint pl a gyors rádió kitörések (FRB). Vajon tényleg idegen civilizációk nyomát kell gyanítanunk a hátterében, vagy valami más fizikai folyamat hozta létre ezeket? Kitekintésként pedig megvizsgáljuk a Fermi-paradoxont: vajon kapunk-e rá választ valaha?
 
Tarts velünk, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 
 
Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 
Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.
 
Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg