Fantázia és valóság: csillagközi űrutazás

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-04-25 19:00
Program vége: 2021-04-25 20:30

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron II. évadához érkezett! – 6. rész: Bepillantás a csillagközi űrutazás lehetőségeibe és korlátaiba.

 

Előadók:  Könyves-Tóth Réka és Vinkó József

 

“Csubi, kapcsolj fénysebességre!” – hangzik el a jól ismert mondat a Star Wars című filmben. De vajon mindez a megtörténhetne akár a valóságban is? Ha igen, hogyan? Ha pedig nem, mi akadályozza meg?

 

Előadásunkban ellátogatunk a tudományos fantasztikum világába, és megismerkedünk a csillagközi űrutazást lehetővé tevő fiktív dimenziókkal, hiper-hajtóművekkel és alternatív fizikai törvényekkel. Legyen szó a Star Trek, a Star Wars, az Alapítvány vagy a Dűne világáról, a bolygók és a csillagok közötti utazás a mindennapok megszokott elemeként jelenik meg: a szereplők játszi könnyedséggel ülnek be saját űrhajójukba, és utaznak át pillanatok alatt egy galaxis egyik végéből a másikba. Nade mi a helyzet a valóságban? Mi történne egy űrhajóval és utasaival, ha megközelítenék a fénysebességet? Egyáltalán milyen eszközzel vagy módszerrel lehetne ezt megvalósítani? Aki kíváncsi, tartson velünk ezen a virtuális sétán, és pillantsunk be együtt a csillagközi űrutazás lehetőségeibe és korlátaiba!

 

Tarts velünk, kalandozzunk továbbra is együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg