GALAXIS ÚTIKALAUZ – Eredetünk kozmikus legendája – csillagporból születtünk!

Kategóriák: , ,
Program kezdete: 2021-11-07 19:00
Program vége: 2021-11-07 21:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron III. évadához érkezett! – 4. rész: Eredetünk kozmikus legendája – csillagporból születtünk! 

 

Előadók:  Világos Blanka és Boldog Ádám

 

Az előadásban megismerhetjük, hogy hol keletkeztek azok az atomok, amik nem csak az egész környezetünket, de bennünket is felépítenek.

A történet az Ősrobbanásnál kezdődik a legegyszerűbb részecskékkel, ám ennél sokkal több kellett a világ mai formájához: csillagok és még nagyobb csillagok kozmikus, folyamatosan lobogó atombombához hasonló kemencéje, hogy létrejöhessen akár csupán a szén, ami az élet alkotóeleme. De a nehezebb fémekhez még ez se elég. Ki egy neutroncsillag-rendszeren kel, aranyat lel!

És mi lesz a radioaktivitással, kutatóként azt hogyan fordíthatjuk hasznunkra? Ismerkedjünk meg együtt atomi eredetünk rövid történetével!

 
Tarts velünk, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg