GALAXIS ÚTIKALAUZ – Égfürkésző – a szabad szemes égleséstől a távcsőparadicsomig

Kategóriák: , ,
Program kezdete: 2021-11-14 19:00
Program vége: 2021-11-14 21:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron III. évadához érkezett! – 5. rész: Égfürkésző – a szabad szemes égleséstől a távcsőparadicsomig. 

 

Előadók:  Kiss Áron Keve és Szklenár Tamás

 

Fedezzük fel a saját szemünkkel a csillagos égbolt látnivalóit!

Kezdő csillagászoknak szóló műsorunkban először kiderítjük, mi mindent láthatunk szabad szemmel, vagy egy kézi kistávcsővel az égen. Utána pedig – az érthetetlen szakszavak áradatát mellőzve – fejest ugrunk a távcsőparadicsomba!

Hogyan is működik egy csodálatos áruházi kistávcső, milyen örömöket és szenvedéseket várhatunk tőle? Hogyan tudunk félkezes virtuóz módjára bravúrkodni egy nagyobb, vagy már egészen testes kínai távcsőcsodával? Előnyök és hátrányok, perspektívák és kínlódások sok humorral és gyakorlati jó tanáccsal… Az égbolt megfigyelésébe bele kell szeretni!

 
Tarts velünk, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg