Dinoszauruszok, katasztrófák és kihalások: a csillagász távcsövén át!

Kategóriák: , ,
Program kezdete: 2021-10-31 19:00
Program vége: 2021-10-31 21:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron III. évadához érkezett! – 3. rész: Dinoszauruszok, katasztrófák és kihalások: a csillagász távcsövén át! 
 
Előadók:  Fockter Zoltán és Szabó O. Norton

 

Földünk az egyetlen ismert hely a Világegyetemben, ahol megvetette lábát az élet. Egyszerű dolga itt sem volt, korábban legalább öt kihalási hullám tizedelte/ezredelte meg bolygónk lakóit. Legismertebb ezek közül a dinoszauruszok kihalása, ami nyilvánvalóan azért következett be, mert a dínóknak nem voltak kisbolygómegfigyelő állomásaik…
 
Szerencsére az emberiség ilyen szempontból előrelátó és nyomon követi a veszélyes aszteroidákat. De nem ez az egyetlen veszély, ami fenyeget minket. Gammafelvillanások, klímakatasztrófák és bizony az élőlények maguk is kockázatot jelentenek törékeny bioszféránkra.
 
Esti előadásunkban ezen rejtélyes kihalási események nyomába eredünk. Megnézzük, hova tűntek a trilobiták, miért nincsenek fél méteres szitakötők és hogy kik is élték túl a 65 millió évvel ezelőtti becsapódást! Természetesen a legfontosabb kérdés az marad, hogyan védekezzünk most a kozmikus veszélyek ellen, hogyan őrizzük meg védtelen paradicsomunkat, mert bármilyen messze is néznek távcsöveink, nincs B terv és B bolygó!

 
Tarts velünk, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg