Csillagkeletkezési régiók, nyílthalmazok és gömbhalmazok: csillagbölcsőktől a nyugdíjas klubig

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-02-21 20:00:00
Program vége: 2021-02-21 21:30:00

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása – 7. rész: Távoli csillagok és csillaghalmazok: csillagbölcsőktől a nyugdíjas klubig.

 

Előadók: Zsidi Gabriella és Boldog Ádám

 

Hogyan és hol keletkeznek a csillagok? És miből lesznek a bolygórendszerek? Titokzatos csillagközi gáz és porködök mélyén, óriáscsillagok fújta ionizációs frontok, párolgó gázglobulák és zsugorodó gázfelhők világában. Hova járnak óvodába és iskolába? Kiscsoportos és nagycsoportos foglalkozások keretében, kisebb nagyobb csillaghalmazokba tömörülnek. És mi lesz velük utána?

Kirepülnek vajon a szülői fészekből? Vagy vannak olyan hatalmas csillaghalmazok, ahol öregségükig keringhetnek kozmikus diskurzust folytatva egymással? Virtuális űrhajónkkal a csillagbölcsők, csillagkeletkezési régiók és nyílthalmazok világát járjuk végig galaxisunk karjai között, majd kitekintünk a Tejútrendszerünk halójában keringő, milliónyi csillagot tömörítő gömbhalmazok asztrofizikai rezervátumába is! Sorozatunk nagy lépését tesszük meg saját Naprendszerünktől a távoli csillagok bolygórendszerei felé.

 

Tarts velünk egy SPACEBONTÓ utazásra, kalandozzunk együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg