Az élet receptje – exobolygók a lakhatósági zónában

Kategóriák: ,
Program kezdete: 2021-03-21 19:00
Program vége: 2021-03-21 20:30

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsora immáron II. évadához érkezett! – 1. rész: Az Univerzum egyik legnagyobb kérdése – vajon egyedül vagyunk-e a Világegyetemben?.

 

Előadó: Boldog Ádám

 

Az Univerzum egyik legnagyobb kérdése – vajon egyedül vagyunk-e a Világegyetemben? Vagy be fognak integetni hozzánk a kis zöld lények egyszer? A válasz ugyan egyelőre várat magára, de a csillagászok folyamatosan kutatnak az élet nyomai után, még a Naprendszeren túl is! És vajon mi tesz egy bolygót lakhatóvá? Az ismert exobolygók ezrei között akad-e olyan, amely élhető környezetet biztosít? És mégis – hogyan fedezhetnénk fel az életet egy több száz fényévre lévő planétán? Kalandozzunk el együtt az idegen csillagrendszerekbe, és keressük meg közösen a “Föld 2.0”-t! Figyelmeztetés: az utazás során a szuperflerektől és extrém UV-sugárzástól való védelem nem garantált!

 

Tarts velünk, kalandozzunk továbbra is együtt az Univerzum csodái között! 

 

Az élő közvetítés linkjét jegyvásárlást követően, az előadás megkezdése előtt 2 nappal küldjük el a megadott email címre. 

Mi történik, ha mégsem kapok visszaigazoló e-mailt, ha mégsem kapom meg a jegyemet?
Kérjük ellenőrizd, hogy a jegyet tartalmazó visszaigazoló e-mail nem került-e véletlenül a „SPAM” vagy „Promóció” mappába. Ha itt sem találod, kérjük, írj nekünk egy üzenetet a info@svabhegyicsillagvizsgalo.hu e-mail címre, ahol kollégáink segítségedre lesznek.

 

Az élő közvetítéssel kapcsolatos GYIK itt tekinthető meg