Címünk

Virgo szuperhalmaz, Lokális halmaz, Tejútrendszer, Orion-ág, Naprendszer, Föld bolygó…

1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 15-17.

+36 30 268 4643

Csoportvezetés indul napközben:
9:30, 12:00, 14:30

Csoportvezetés indul este:
Évszaktól függő indulás

Foglalás


Bejárat

A Svábhegyi Csillagvizsgálónak két bejárata van.

A LÁTOGATÓI BEJÁRATOT a Konkoly Thege úton, a Normafa felől a buszmegálló után tovább haladva, a Főépületet elhagyva találjuk. Széles sárga tábla jelzi a Látogatói bejáratot. Itt csöngessünk és jelentkezzünk be a kaputelefonon, szakvezető kollégánk hamarosan kinyitja a kaput!

A buszmegállónál levő kapu a KUTATÓI BEJÁRAT. Ez kizárólag a kutatók belépésére szolgál, nincs összeköttetésben a csillagvizsgáló épületekkel. A kutatói bejáratot NE HASZNÁLJUK, a kutatói kaputelefonokat NE NYOMJUK MEG!

 

Megközelítés tömegközlekedéssel

A Svábhegyi Csillagvizsgáló a Széll Kálmán térről, a Várfok utcából induló 21-es (Csillebérc, KFKI felé) vagy 21A (Normafa felé) induló buszokkal érhető el. A buszokra felszállhatunk a Déli Pályudvarnál, az Alkotás úton is.

A 20-25 perces buszút után a 21/A busz végállomásától 5 perc sétával érjük el a Csillagvizsgálót, míg a 21-es busz közvetlenül a csillagvizsgáló Kutatói bejáratánál tesz le. Innen fél perc séta a Látogatói bejárat.

Megközelítés autóval

A Déli Pályaudvarnál az Alkotás útról kanyarodjunk fel a Nagyenyed utcára, majd az Istenhegyi úton és a Költő úton végig vezetve a Svábhegy fogaskerekű megállóig. A síneken áthaladva az Eötvös úton vezessünk fel a Normafáig.

Autónkat hagyjuk a Normafa melletti parkolóban, és sétáljunk 300 métert a Normafától balra induló Konkoly Thege Miklós úton a Csillagvizsgálóig.

Parkolás

A Csillagvizsgáló területén látogatói parkolás nem lehetséges. Kérjük autóikkal a Normafa környéki szabályos parkolókban álljanak meg, és gyalog tegyék meg a 300 méter sétát a Normafától a Konkoly Thege úton a Csillagvizsgálóig. A Látogatói bejáratot tábla jelzi.