Események naptár

A Svábhegyi Csillagvizsgáló előre meghirdetett időpontokban látogatható. A program során csoportvezető kísér végig, és kezeli a távcsöveket.

Hogyan foglaljak időpontot?

A foglalási naptárban láthatod azokat az időpontokat, amikor vezetett programokat indítunk. A programokat 20 főtől indítjuk, max. 35 fő vehet rajtuk részt. A 20 főnél kisebb csoportot akkor tudunk indítani, ha kifizetik a 20 főre vonatkozó belépődíjat.

Ha csoporttal jössz, tetszőleges meghirdetett eseményre jelentkezhetsz. A foglalási űrlapon pipáld be a csoportos foglalás funkciót, és add meg a fontosabb adatokat. Csoportok átutalással vagy készpénzzel fizethetnek.

Ha egyénileg, vagy családdal szeretnéd meglátogatni a csillagvizsgálót, induló csoportokhoz csatlakozhatsz, vagy népszerű napokra jelentkezhetsz. A csoportokat színkódokkal jelöltük:

Halványsárga a 0-20 jelentkezőt tartalmazó alkalom: ez még nem biztos, hogy elindul.

Zöld 20-34 fő között: ez biztosan indul, és lehet hozzá csatlakozni.

Piros 35 főnél: ez az alkalom betelt, már nem lehet rá jelentkezni.

Egyéni látogatóinknak javasoljuk, hogy a már zöld, vagy a halványsárga, de minél több főt tartalmazó alkalomra jelentkezzenek!
Jelentkezés, fizetés:

Egyéni látogatóink a naptárban jelentkezhetnek az eseményre. A jelentkezés során a belépődíjat bankkártyás fizetéssel szükséges kifizetni, ettől válik érvényessé a jelentkezés. Készpénzes vagy utalásos fizetésre nincs mód.

Amennyiben halványsárga, tehát a minimális létszámot még el nem érő bemutatóra jelentkeztél, a bemutató előtt 2 nappal a csoportlétszám függvényében megerősítő emailt küldünk a program indulásáról. Ha a csoport indul, elküldjük emailben a QR kódot tartalmazó belépőjegyed, és az e-számlád. Ha a csoport a kis létszám miatt mégsem indulna, emailben tájékoztatunk erről, feloldjuk a bankkártyád terhelését, és felajánljuk a legközelebb induló csoportokra való jelentkezést.

Borult idő garancia: Programjaink időjárástól függetlenek, borult időben, akár esőben is megtartjuk őket. Borult időben semmilyen távcsővel nem láthatók az égitestek, ez alól a Svábhegyi Csillagvizsgáló sem kivétel. A csillagvizsgáló működését, ekkor is bemutatjuk, sőt borult idő esetén este a kizárólag ilyenkor megtekinthető virtuális csillagképtúrán és csillagmonda-előadáson vehetsz részt, és csodálatos színes meteoritkristályokat nézhetsz a mikroszkópos laborunkban. Ne szegje kedved a borult idő, a hangulat és jókedv garantáltan napsütéses lesz!